4.jpg

Raku Keramik Project

Vil du gerne lave et originalt projekt som involverer kreativ tænkning, at tegne, at arbejde med hænder, lægge glasur og lave Raku fyringer? Så ville dette nok vær et godt projekt for dig! Elever skal overveje tre til fem dyr, eller et andet tema, arbejde på at tegne hver af dem også kombinere forskellige former og elementer i et enkelt eller flere dyretyper. Vi vil arbejde med ler for at forme disse nye væsener i forskellige former og stillinger. Når stykkerne så er er tørre, så kan vi farve dem med engrober og bisque brænde dem. Det er en fordel hvis din skole har en elektrisk ovn, og vil tager vores egen mobile raku ovn og glasure for at færdiggøre brændingen. Dette projekt virker når som helst på året, og er fremragende til at udvikle praktisk erfaring.

1.jpg

Book Arts Project

Dialog omkring bøger: Kunst, Geometri og udtryksfulde stemmer
Hvad er en bog? Hvad kan den bruges til? Hvordan tager vi en ordinær hverdagsbog og gør den til noget kunstnerisk, der involvere vores krop og sind? Hvordan kommer farver og komposition til udtryk? Disse er nogle af de mange spørgsmål vi stiller, og besvarer, i dette særlige projekt som er designet med eleverne i fjerde, femte og sjette klasse for øje.

Eleverne bliver introduceret til basale bogkunsts opgaver, som at folde, geometrisk foldning, montage og at skulpturere. Bøgerne er konteksten og elementerne der sætter rammerne. Hele vejen igennem projektet, vil de få mulighed for at bruge deres hjerne, hænder og krop. De kan sammenligne -og adskille deres kunst fra de andre elevers. Ved projektets afslutning vil der selvfølgelig være en hel masse ting at udstille og kigge på i biblioteket, på gangene eller i klasseværelserne, og der vil selvfølgelig være noget at tage med hjem og vise frem.

Japansk Drage Projekt

Når dagene bliver længere I forår, så er det nemt at ville være udenfor, og nyde det gode vejr mens man flyver med en drage. Dette projekt tilbyder hver af jeres elever en mulighed for at bygge, dekorere og flyve med deres egen japanske drage. I starten af projektet, vil vi have mulighed for at lave store farverige japanske drager, lavet af mester drage laver Endo Hiromi, og flyve med dem udenfor. Derefter vil hver elev få deres eget dragelavningsgrej, og instrukser om hvordan de skal samles og hvordan de kan dekoreres. Til sidst vil vi have mulighed for at gå udenfor og flyve med dragerne. Justere og opdage hvordan man forbinder sig selv med vinden, og få et lift op til himlen. Dette projekt er typisk et endagsprojekt, og er ideelt for skolecentre med flere skoler, eller flere klasser, en dag af gangen.

3.jpg

Manga Project

Mange børn elsker at læse japansk manga, og forestille sig selv som karakterer i historier. Dette projekt hjælper dem med at gøre deres fantasi til virkelighed! Vi starter ved at tage billeder af eleverne. Dernæst tegner vi deres omrids i Chibi figurstilen, og giver klassen muligheden for at farve og stilisere dem på nye og originale måder. Vi vælger dem, som giver mest mening, projekterer dem på krydsfiner og skærer dem ud med en fagsav. Brættene bliver slebet, og bliver derefter malet med lyst vejrbestandigt skilt maling. Når vi er færdige, er figurene klar til at blive sat på væggen, om så det er udenfor eller indenfor! Det er et fremragende projekt, som kan gentages år efter år! Godt til at dekorere gange, facader, og overgangsrum.